Infoborden

Stichting Dorpsbelangen Middelstum heeft na haar oprichting in 1994 drie informatie-borden aan de ingang van ons dorp geplaatst. De kosten ervan konden worden gedekt uit advertentieopbrengsten.
Eind augustus 2015 worden ze vervangen door nieuwe exemplaren.

De locaties worden:

  • Delleweg tegenover brandweerkazerne bij parkeerstrook (ongewijzigd).
  • Burgemeester Van Ankenweg net voorbij de driesprong met de Ploegersweg.
    Dit bord vervangt het huidige bord aan de Onderdendamsterweg dat overbodig is geworden sinds de aanleg van de nieuwe rondweg om Middelstum.
  • Komende vanuit Kantens direct over de brug rechts waar een royale parkeerstrook is.
    De huidige plek bij molen De Hoop biedt te weinig parkeergelegenheid.

De informatieborden worden geplaatst door de gemeente Loppersum die ook voor aansluiting van de verlichting en een goede bestrating zorgt.

infobord1

voorbeeld van de nieuwe kasten

De ‘kasten’ worden geleverd door Vois bv te Meijel (Limburg). Wij hebben gekozen voor het formaat 21 x A4 hetgeen neerkomt op een binnenmaat van 147 cm breed en 89 cm hoog. Ze worden gepoedercoat in de groene RAL-kleur 6005 en geleverd met verlichting. Informatieborden waarop we als dorp trots kunnen zijn!
Twee borden (Burg. Van Ankenweg en Onno van Ewsumlaan) worden enkelzijdig uitgevoerd en komen evenwijdig aan de straat.
Het informatiebord aan de Delleweg komt dwars op de weg en wordt dubbelzijdig. Dat biedt de mogelijkheid om aan de achterzijde te adverteren.

De panelen met plattegrond en advertenties in de kasten worden gemaakt door Screen70 in Groningen die dit tot dusver ook voor Stichting Dorpsbelangen verzorgde.
Een vertrouwd adres dat al sinds 1970 bestaat en voor ons dichtbij is.

Plattegrond

Circa de helft van het informatiepaneel wordt ingenomen door de plattegrond van Middelstum inclusief bedrijventerrein Boerdam, borgterrein Ewsum en Toornwerd.

Op de plattegrond komen cijfertjes die verwijzen naar de index met bedrijven die de realisatie steunen met een advertentie of een naamsvermelding. Uiteraard is ook voorzien in een stratenregister en een legenda van openbare gebouwen en bezienswaardigheden.
Nieuw is, dat het succesvolle dorpsommetje er helemaal op komt. Ook de fietspaden worden vermeld.
Wij verwachten dat de infoborden door veel dagjesmensen worden geraadpleegd.

plattegrondinfoborden

Paneel

 Klik hier voor de “Advertentiemogelijkheden”